Izložba Kristine Pirković “Veliki kreator” u Galeriji palanačkog muzeja

SMEDEREVSKA PALANKA, 19. jul 2024 – Pred posetiocima Galerija savremene umetnosti  Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci od ovog petka biće radovi Kristine Pirković na samostalnoj izložbi pod nazivom “Velik kreator”.

Nakon što se pre osam godina palanačkoj publici predstavila crtežima, Kristina na izložbi „Veliki Kreator“, prikazuje svoje najnovije stvaralaštvo. Izložba obuhvata metaforične prizore inspirisane renesansnim, anatomskim i biblijskim temama.

Kristina Pirković je rođena 1991. godine. Diplomirala je 2014. na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, na odseku za primenjenu i likovnu umetnost, smer zidno slikarstvo, u klasi redovnog profesora Željka Đurovića. Master studije završila 2015. godine na istoimenom fakultetu, smer zidno slikarstvo, pod mentorstvom profesora Željka Đurovića i komentorstvom docenta Jelene Šalinić Terzić. Dobitnik je Nagrade za najboljeg studenta Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, odsek za primenjenu i likovnu umetnost, smer zidno slikarstvo, osvojila je prvo mesto na Prvom bijenalu umetničkog crteža, Memorijalna galerija Dušan Starčević u Smederevskoj Palanci i dobitnik je pohvale na konkursu Nagrada za crtež iz Fondacije Vladimir Veličković.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!